Dania mięsne i obiady

Kurczak w sosie curry

Ocena użytkowników: 4 / 5

Gwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka nieaktywna
 

Ocena użytkowników

Składniki

Super prosty, super szybki i kremowy kurczak.

 

Przygotowanie:

Filety z kurczaka umyć, pokroić w kostkę i posypać curry. Skropić oliwą, wymieszać i podsmażyć na oleju. Cebulę pokroić w piórka i dodać do mięsa. Następnie dołożyć przeciśnięty przez praskę czosnek.

 

Do zawartości patelni wlać mleko kokosowe. Do miseczki przełożyć jogurt i zahartować z 2 łyżkami gorącego sosu. Całość przelać do zawartości patelni. Można doprawić ostrą papryką. Chwilę podgrzewać.

 

Podawać z ryżem.

 

Smacznego!

 

Źródło: Blog Kuchnia Wschodu